Szent Malakiás, az írországi Armagh püspökének sokat citált jövendölése szerint XVI. Benedek, azaz a 265. pápa regnálása után már csak egy szentatya fog Szent Péter trónjára ülni. A 12. században élt Malakiásnak tulajdonított lista 112 pápára utaló jelmondatot sorol fel, az utolsó római püspök idején pedig jóslata szerint eljön az apokalipszis. A hagyomány szerint Malakiást 1139-ben II. Ince pápa Rómába hívta, hogy számoljon be az eljövendő pápákról szóló rejtélyes mondatsorozatairól. A kéziratot végül a pápai levéltárban helyezték el, majd ezt követően feledésbe merült, egészen 1590-ig, amikor a bencés rendi Arnold Wion újra felfedezte, s öt évvel később kiadatta.

 

Malakiás jólata

Ferenc pápa a 266. pápa, 16. Benedek pápát követi a pápák sorában. A népszerű Malakiás prófécia szerint ő katolikus egyház utolsó pápája Krisztus eljövetele előtt. Nevének jósolt jelentése talán még sokak számára felfedezetlen terület, írásunkkal ezen szeretnénk változtatni.

 

Malakiás jóslata szerint:

„A végső üldöztetés idején a Szent Római Egyházban Petrus Romanus (Római Péter, az utolsó pápa) fog uralkodni, aki nagy szenvedések között fogja táplálni a híveket. Eztán a hét domb városát elpusztítják és a rettegett bíró megítéli a népét. Vége.”

Ferenc pápa, született: Jorge Mario Bergoglio, argentín származású, de római leszármazottakkal rendelkezik. Nevét Assisi Szent Ferenctől kölcsönözte. Assisi Szent Ferenc a ferences szerzetesrend megalapítója. Eredeti neve Francesco di Pietro di Bernardone. Assisi Szent Ferenc megtérése előtt súlyos betegségben szenvedett, melynek során különös látomása hatására tért meg. A tivornyázó élet helyett mindennapjait a betegek ápolása, a sok imádkozás töltötte ki. Jézus is megjelent neki, s arra kérte, hogy javítsa meg a házát (itt a papság és a hívők közösségére gondolt).

Visszatérve Assisi Szent Ferenc eredeti nevére, a névben megjelenik a Pietro név, melynek jelentése: Péter. A végidők utolsó pápájának „római” jelzőjét vizsgálva immáron köztudott, hogy olasz bevándorlók utódja, aki anyanyelvi szinte beszél olaszul is.

Malakiás jóslatában a pápák neveinek szimbolikus jelentésűek, nem a név konkrét jelentését rejtik, hanem sokszor a pápa származási helyének, vagy az ő megválasztását övező körülményeket rejti. Példaként említhető I. János Pál nevének jelentése: fehér fény. A fehér fény itt jelezte, hogy I. János Pál megválasztásának éjszakáján félhold volt, s halála is egy Holdfogyatkozás után következett be. Utódját, II. János Pált vizsgálva, nevének jelentése: A Nap munkája, elmondható, hogy pápává választásakor és halálakor is Napfogyatkozás volt.

Bár a világ Péter nevű pápát remélt, Malakiás jóslata ismét megmutatta igazságát. Igaz nem úgy, ahogy vártuk, de mégis igazolva az új pápa nevének rejtelmét.

 

Lista: 

https://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3mai_p%C3%A1p%C3%A1k_list%C3%A1ja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai dátum
Képek