VILÁGVÉGE HELYETT FEJLŐDÉST JÓSOLT A PRÓFÉTA ERRE A SZÁZADRA 
A legtöbb prófécia a Föld pusztulását, a világvégét vetíti előre, melyekben a legtöbben már nem hisznek, mert vagy már jóval túlléptük  a megjósolt dátumot és a hajunk szála sem görbült, vagy olyan távoli az időpont, hogy még az ükunokáinkat sem fogja érinteni a dolog. A XX. század leghíresebb látnoka, Edgár Cayce azonban nem a pusztulásról, hanem hatalmas fizikai és lelki változásokról számolt be, melyek minden embert érinteni fognak.  
 
Híres  látomásai:   
1929-ben  néhány  közeli  támogatójának  segített abban,   hogy sikres tőzsdei brókerek legyenek.  E látomások közben figyelmeztetett a tőzsde összeomlására, ami nem csak a Wall Street-et érinti majd,  hanem az egész világot.    
1935 októberében egy fiatalember kért tőle tanácsot valamiben.  
Cayce próféciája közben hirtelen eltért a kérdéstől és a második világháborút írta le drámai képekkel.    
Előre elmondta John F.  Kennedy elnök halálát.  
Edgár Cayce  1877-ben  született  és  véletlenül  vált világhírű látnokká. 23 éves korbában krónikus gégegyulladása alakult ki és úgy látszott, hogy maradandó károsodása lesz. Az orvosok nem tudtak rajta segíteni,megállapították,  hogy gyógyíthatatlan. Egy nap vándorhipnotizőr érkezett a városba, az ő hatására újra tudott beszélni, de csak a transz állapotában.   Később ezt Cayce többször megpróbálta, ekkor derült ki, hogy pontosan beszámolt állapotáról, valamint a pontos gyógymódról. 
Ezt a kezelés  ezután végigcsinálta  és meggyógyult. Ezt a képességét később továbbfejlesztette és folytatta az alvás közbeni jóslatait, melyben segített másoknak meggyógyulni. Ebben az állapotában fiziológiai és lelki problémákat is tudott diagnosztizálni. 
Tevékenysége első  húsz  évében  csak egészségügyi tanácsokat adott, később azonbanmásféle közléseket is mondott alvás közben: lelki és szellemi tanácsokat adott, üzleti tanácsadással is foglalkozott,  beszámolt a Föld állapotának,  a világpolitikának és a gazdasági helyzetének az alakulásáról és úgynevezett élet -igazlátásokat is mondott, melyek többek közt az emberiség szellemi fejlődésével függtek össze. A látnok soha nem emlékezett arra, hogy mit mondott alvás közben, a mondatait asszisztense jegyezte le.  
Cayce 1945-ben bekövetkezett halála után több mint 14 ezer oldalnyi szöveg maradt utána, melyben a jelenre, a XXI. századra vonatkozó próféciák  is vannak.  
 
Mi  lesz a Földdel a XXI. században? 
A jóslatok között a következő utalásokat lehet megtalálni:   
A Földön felcserélődnek a mágneses pólusok,  ami megváltoztatja az éghajlati viszonyokat, például a hideg vidékeken trópusi éghajlat következik be. Öt évvel ezelőtt egy amerikai lapban írtak arról,  hogy a Bolygónk gyengülő mágneses mezeje pólusváltozást jelezhet. Azt is leírták, hogy a tudósok azért aggódnak, mert ez szerintük a pólusok felcserélődésének az előjele is lehet.  
 
Hasonló 780000 éve  történt.    
Amerika nyugati része darabokra szakad.    
Észak-Európa egy pillanat alatt megváltozik.    
Vulkánok  törnek ki,  főként a  trópusokon.    
Japán nagy része eltűnik az óceánban.   
Elfogadott  lesz az élet folytonossága   
A próféta szerint az emberiség megérett a változásra, az egész életünk gyökeresen megváltozik.  Mindez hatással lesz az élet politikai, társadalmi, a gazdasági és a tudományos területeire  is.  A 21. században arra számíthatunk, hogy az emberek világszerte elfogadják a test halála utáni élet realitását. Az élet folytonossága elfogadottá válik, és nem csupán a vallásos hit keretei között, hanem a tudomány is tényként kezeli majd - írja Mark Thurston Edgar Cayce jövendölései a XXI. századra című könyvében. - A látnok azt is felveti, lehetséges, hogy Krisztus akkor  jelenik  meg újra,  amikor az emberiség spirituális érzékenysége már eljutott arra a pontra, amikor érzékeli és megtapasztalja az élet más dimenzióit.    
Hatással lesz az emberiségre Atlantisz Edgar Cayce úgy vélte, hogy Atlantisz története a Föld és az emberiség történetében jelenetős szerepet játszott. Számos látomásában szerepelt az eltűnt földrész és több utalást is tett annak újból felfedezésére,   valamint  olyan  leletekre,  melyek segítségével  jobban megismerhetjük majd a már letűnt civilizációt. Ezek a felfedezések alapjaiban változtatják majd meg a történelem szemléletünket. Ezek a  felfedezések  megmutatják majd, hogy hogyan egyesítették elődeink a tudományt és a szellemi szférát.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mai dátum
Képek