Szellemek, vagy itt ragadt lelkek?

 

Néhány "jófej" ember gondolt egyet, elmentek egy könyves boltba, és vettek könyvet. Természetesen olyat, ami érdekelte őket. Ez a könyv a szellemidézésről szólt. Nagyon szépen leírja a könyv, hogyan hívd meg az elhunyt lelkét, csak a balga író elfelejtette beleírni, ezt hogyan lehet visszafordítani, vagyis a megidézett lelket, szellemet visszajuttatni oda, ahonnan érkezett. Mikor egy kaput nyitunk az égi világ felé, mi a biztosíték, hogy az a személy érkezik meg rajta, akit hívunk? Semmi.

Ha nem vagy szakavatott, beavatott ezekbe a dolgokba, nyugodtan kísérletezz, mert a "megérdemelt" jutalmad nem marad el. Alapos takarítás, fertőtlenítés után is büdöset érzel? Furcsa zajokat, zörejeket hallasz? Soha nem féltél otthon egyedül, most meg tele a gatya? Nincs ezzel semmi probléma. Te oktalanul és jogtalanul tettél valamit, és ezért megkaptad a "jutalmad". Ejh, de mennyien vagytok... A baj ott kezdődik, hogy nem tudsz mit tenni ez ellen. Általában akik hívják a lelket, elég rövid idő alatt zaklatottak lesznek, minden, amibe kezdenek félresikerül, kapcsolatok mehetnek tönkre, és mi áll a háttérben, nem jut eszükbe. Váratlan, vagy rég eltűntnek hitt betegség üti fel a fejét. Valaminek szenvedélyévé válsz... magadat sem érted. És mégis büszkén hirdeted magad, "szelleműzőként." Holott azt sem tudod, miről beszélsz. És bátran osztod az észt másoknak, akik ugyanolyan tudatlanok, mint te. 

Páran elolvasnak általuk jónak tartott könyvet, könyveket, amiben "pontosan" leírják, a lelket hogyan küldd haza. Ismerőseim között ez még könyvből senkinek NEM sikerült. Van "lélek hazavezető" ismerősöm, de férjét máshoz küldte ilyen gonddal. És van, aki azt hiszi, jé, ott egy lélek, sutty, menj haza, csettint neki kettőt-hármat, esetleg még gyertyát gyújt és gondolja nagy bátran, hogy a lélek erre megijed, és hazaszalad. Hát nem szalad sehova. Az itt maradt lélek, akár emberen, akár egy helyen marad, magától nem megy el, csak megfelelő segítséggel. Meg kell őket szólítani, bizonyos földi és égi törvényeket ismertetni velük, majd egy bizonyos Arkangyalt meghívni segítségül, és esetleg az elhunyt már régebben eltávozott szeretteit segítségül hívni. És ez csak a kezdet… Hogyan küldd haza? Bolti könyvben nem találod. És ez így van rendjén.

Szórakozni nem lehet velük. Szórakozásból ne teremts mágiával olyan lényt, akit uralhatsz. Magyarországon van olyan temetés, ahol a pap kaput nyit a temetőben a léleknek, és aki készen áll a Hazamenetelre, azok a lelkek távoznak. Bizonyos egyéb tanfolyamokon - Feng Shui -, tanítanak tértisztítást. Itt is elmagyarázzák, tapsolj a sarokba kettőt-hármat, majd az ott tartózkodó lélek rémülten elszalad. Na ja, de hova? Igen, elmehet... pár pillanatra. Próbálj meg egy verébrajt tapssal elijeszteni. Pár pillanat múlva visszaröppennek. 

     Mónika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai dátum
Képek