A lélek és az elmúlás

 

Mikor egy lélek elhagyni készül földi burkát, érdekes események zajlanak le. A már elhúnyt családtagok, barátok megjelennek egy fénykapuban, hívják a távozni készülőt.

   A halál beállta után a lélek 3 napot tartózkodik a test közelében. Ez a szembesülés, az igazság ideje. A lélek ilyenkor kapja meg, milyen volt a földi életében, kik szerették és kik nem. Ilyenkor minden nem kimondott érzést is érzékel, a test fizikai burka semmitől nem védi. A keresztény hit ezt mondja purgatóriumnak.

   A 3. napon dönti el a lélek, hogy képes-e hazatávozni, békében, örömben és képes felkészülni a következő leszületésre, az új élet meghatározására. A lélek edzőtársakat választ az új életre.

   Néhány lélek fel sem fogja, hogy nincs meg a fizikai burok, így „eszébe” sem jut, hogy eltávozzon. Van, aki birtokló vágyból nem tud haza menni, mert az élők közt maradt szeretete tartja fogva. De fordítva is előfordul, hogy a lélek nem hagyja magára az élőt, rátapad, vagy vele marad a házban, lakásban. Ilyenkor előfordul személyiség változás, vagy az otthonban, lakásban furcsa zörejek és szagok.

   Mikor egy ember öngyilkosságot követ el, meghal, a lelke sokszor, nagyon sokszor átéli ezt a folyamatot, addig, amíg rá nem ébred, ez az illúzió állapota, ahonnan neki haza kell mennie, hogy folytathassa a további felvállalásait újabb megszületéssel.

   Ha feljutott a lélek a Fénybe, ott újabb élettervet kezd kialakítani, meghatározza, kik legyenek a szülei, milyen anyagi körülmények között éljen, ki lesz a párja, gyermekei.

   Amíg a lélek a köztes létben van, nem tud újra megszületni. Ilyenkor a lélek az idősíkon kívül tartózkodik, nem érzékeli az időt.

Már Magyarországon is képeznek ki embereket arra, hogy a lelkeket hazavezessék. Van olyan temetés, ahol a pap és segítői nyitnak egy fénykaput, ezzel segítik a temetőben rekedt lelkek eltávozását. Ez az esszénus temetés.

A Fénybe segít bejutni Elohim, a hazavezetés angyala és a már elhunyt rokonok, barátok.

   A halál folyamata nem fájdalmas. Akármilyen beteg is volt a test, a halál pillanatában az elgyötört arc is kisimul. 

      Mónika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai dátum
Képek