Fénytánc

Reggel felkelt, és érezte, ez a nap valahogy más lesz, mint a többi. Nem tudta, mi fog történni.

Délelőtt, ahogy tette a dolgát, hirtelen fény felvillanásokra lett figyelmes a szobában. Ezek a fények bab alakúak voltak.

Gyermekkorában is fordult már elő, elég gyakran ez a jelenség. Mikor mondta anyukájának, ő azt felelte, ugyan, csak az agyad zsibbad, azért van ez. Aha – gondolta gyermekként.

Évente néhány alkalommal történt ez a fényjáték, ahogyan ő nevezte magában. Ez a mai napig is tart, ilyenkor boldog, felszabadult szabadságérzés uralkodik el rajta. Eggyé válik mindennel, és mindenben benne van.

Ezen a napon furcsa, belső nyugalom szállta meg.

Eljött az éjszaka, lefeküdt aludni. Kicsi kora óta rossz alvó volt, órákig tartott, mire álomba szenderült, és minden apró zajra felébredt. Most is csak forgolódott álmatlanul. Hajnali 3 órakor még megnézte az órát, majd morgott magában, még mindig ébren vagyok, hamarosan kelni kell. Hanyatt fordult. Hirtelen tejfehér köd tűnt fel a mennyezeten, tőle kicsit balra. Nézte, mi lesz ebből….. A tejfehér ködszerűség hullámzott, majd örvénylett, kettévált, és eleinte ismét lassú hullámzásba kezdett, majd kisvártatva örvénylő tánc lett a hullámzásból. A hullámzás angyal szárnyakra emlékeztette, akikről kisgyermekként hallott. Az örvénylő táncból vakító, apró aranyszínű kis fények szabadultak ki minden irányban. Volt, ami egyszer felvillant, volt, ami fénycsíkot húzott pár másodpercig. Ebből a kettős örvénylő tejfehér ködből újabb spirálok váltak ki, ezek már közvetlen fölötte forogtak. Változó intenzitású volt, hol elhalványultak, alig látta őket, hol nagyon fehérré váltak. A fények szaporodtak a szobában, többfelé voltak bab alakú kis arany fények, voltak, amik kis arany gömbökké váltak. A spirálok tovább ontották magukból a fénycsíkot és felvillanásokat. Megnézte az órát, 3.37 volt. Gondolta elfordul, és alszik. Alig tudott megmozdulni. Csak nézte a fénytáncot, és gyönyörködött. Majd ahogy jött a fény, úgy el is tűnt pár másodperc alatt. Ekkor már 4 óra volt. Nem tudja, mikor zuhant felszabadult, mély, boldogító álomba, de telefoncsörgésre ébredt….. felkelt, rendbe tette magát, majd elkezdődött egy újabb nap.

                Mónika

 

A Bölcset a tudásvágy, és a megtapasztalás vezérli...

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai dátum
Képek